В ООН закликали Росію привітати Зеленського з перемогою на виборах і припинити вогонь на Донбасі / фото УНІАН

Постійний представник Росії при Організації Об'єднаних Націй Василь Небензя заявляє, що поки квіти посилати переможцю на виборах президента України Володимиру Зеленському рано, оскільки з його боку лунають суперечливі сигнали.

Про це він сказав на засіданні Ради безпеки ООН в Нью-Йорку.

Читайте такожПутін спростив отримання російського громадянства для жителів "ЛДНР"

Відео дня

Таким чином Небензя відреагував на пропозицію постійного представника Німеччини при ООН Крістофа Хойзгена до російської сторони, щоб вона відправила Зеленському "риторичні квіти" і лист-привітання. Зокрема, посол Німеччини сказав: "Є новий президент. Ви завжди говорили, що не можете працювати зі старим президентом, тепер обрано нового. Ви також могли б, скажімо так, відправити риторичні квіти і сказати, - добре, тепер ми виконуємо перший пункт Мінських угод і повний режим припинення вогню. Або ви говорите, добре, з цієї нагоди ми звільняємо 24 моряків, які перебувають у в'язниці".

У зв'язку з цим Небензя заявив: "Що стосується риторичних квітів, які ви запропонували послати новообраному президенту Зеленському, то поки квіти посилати рано. Сигнали, які виходять від переможця на виборах президента Зеленського поки суперечливі".

"Ми щиро зацікавлені в тому, щоб він зробив реальні кроки по врегулюванню ситуації, але у справах впізнаються наміри, а не заздалегідь. Тому ми будемо дивитися за тим, як він буде реалізовувати оголошені ним бажання змінити ситуацію на Донбасі. Будемо дивитися, чи буде він дотримуватися Мінських угод, або він буде придумувати нові формати як це зробити. Але час покаже", - зазначив посол РФ.

Крім того, посол Німеччини висловив думку, що Росія намагається залякати і спровокувати Зеленського з першого дня його обрання.