Ілюстрація / REUTERS

Речник штабу Володимира Зеленського Дмитро Разумков заявив, що мир повинен настати на умовах України.

Про це Разумков заявив в ефірі "112 Україна". 

"На жаль, методу, як завтра закінчити війну, немає ні у кого. Але є розуміння, як треба йти для того, щоб цей мир настав. І мир повинен настати на умовах України. Якщо піти за принципом і тими пропозиціями, які лунають від Росії, то можна було б, напевно, прийти до цього миру, але я думаю, що для патріотів країни такий шлях неприйнятний", - заявив Разумков.

Відео дня

Читайте такожУ Зеленського назвали причину для розпуску Ради

Разумков назвав путінський указ про спрощення видачі паспортів РФ жителям окупованого Донбасу фактичним визнанням з боку Росії. 

"Фактично, це визнання РФ. Якщо по Криму вони говорили, що окупували його, вони цю анексію називають поверненням на батьківщину, то на сьогоднішній момент процедурою з спрощенням процедури отримання російського громадянства вони підтверджують, що вони є країною-агресором у цьому процесі", - заявив Разумков.

Нагадаємо, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ, згідно з яким спрощується процедура отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей. Заяви на вступ у громадянство РФ, які надходять від жителів ОРДЛО, повинні розглядатися не більше трьох місяців з моменту подачі.