Луценко розповів, коли Порошенко прийде до ГПУ / фото УНІАН

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що президент Петро Порошенко готовий повторно надати свідчення слідчим Генпрокуратури щодо подій Майдану у будь-який час, коли не бере участі в офіційних заходах.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Луценко повідомив журналістів у Києві.

За його словами, президент Порошенко є людиною, яка шанує закон, і тому готовий у будь-який момент повторно надати покази у ГПУ як свідок.

Відео дня

Читайте такожУ ГПУ погрожують силою доправити Порошенка на допит у справі Майдану

«Очевидно, зважаючи на статус глави держави, слідчий мав би узгодити з ним графік і час проведення такого допиту. Але я точно знаю від президента, що він готовий надати всі відомі йому факти для того, щоб Горбатюк на п’ятий рік розслідування надав суспільству остаточний результат (розслідувань справ Майдану)», - заявив Луценко.

За словами генпрокурора, Порошенко готовий прийти на допит в ГПУ в будь-який день, «починаючи з сьогоднішнього», але в той час, коли не бере участі в офіційних заходах.

Також Луценко відповів на закиди щодо того, що він не посприяв тому, аби Порошенко підписав протокол першого допиту як свідка у справі щодо подій Революції гідності.

«Генеральний прокурор точно не та особа, яка може організовувати підпис свідка, навіть президента», - сказав він.

«Я точно знаю, що двоє слідчих знаходилися в Адміністрації президента приблизно рік тому, і такий допит відбувся, чому немає підпису (під протоколом допиту – УНІАН) - нехай Горбатюк спитає у своїх підлеглих», - сказав Луценко.

Як повідомляв УНІАН, 6 травня Горбатюк заявив, що 7 травня Порошенка викликають до Генпрокуратури на допит як свідка у справах Майдану.

Він пояснив, що від Порошенка очікують, щоб він підписав протокол допиту від 2016 року, а також відповів на ряд запитань стосовно розслідування кримінальних справ про злочини проти учасників Революції гідності.

Як сказав Горбатюк, протокол допиту від 2016 року не підписаний і досі, бо тоді для пришвидшення допит був записаний на відео, а пізніше розшифрований на папері.

Однак з 2016 року слідчим так і не вдалося зустрітися з Порошенком, щоб президент підписав розшифрований протокол.

Сьогодні, 7 травня, Порошенко не прийшов у Головне слідче управління Генпрокуратури. За словами Горбатюка, про причини неявки президента ніхто не повідомив, також не надходило прохання про можливість перенесення допиту.

Горбатюк заявив, що слідчі повторно викликатимуть Порошенка на допит й у разі повторної неявки звертатимуться до суду про стягнення з нього штрафу.