Окружний адмінсуд Києва визнав протиправними дії Парубія у наданні слова на засіданнях Погоджувальної ради І.Луценко / фото УНІАН

Окружний адміністративний суд міста Києва визнав протиправними дії голови Верховної Ради України Андрія Парубія з надання слова для виступу на засіданнях Погоджувальної ради депутатських фракцій представнику президента у парламенті Ірині Луценко.

Про це повідомляє прес-служба суду.

Читайте такожІрина Луценко прогнозує ухвалення мовного закону до першого туру президентських виборів

Відео дня

«Розглянувши у судовому засіданні справу за позовом народного депутата Сергія Власенка (фракція «Батьківщина») до голови Верховної Ради, суд визнав протиправними дії спікера парламенту з надання представнику президента слова для виступу на засіданнях Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп) у період з 5 лютого 2018 року до 8 квітня 2019 року», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що мотивом для ухвалення судом такого рішення стало те, що відповідно до закону «Про регламент Верховної Ради України» не передбачено надання на засіданнях Погоджувальної ради слова для виступу представнику президента у парламенті.

«У задоволенні решти позовних вимог було відмовлено», - додали у прес-службі. суду.

В Адмінсуді повідомили, що позивач просив суд визнати протиправними дії Парубія із самовільного надання слова для виступу представнику президента на засіданнях Погоджувальної ради депутатських фракцій та включення такого виступу до порядку денного. Також Власенко просив суд зобов’язати спікера утриматись надалі від аналогічних дій та дотримуватись норм Конституції України та регламенту Верховної Ради.