Кириленко закликав українців вимагати від суду не задовольняти позов / фото УНІАН

Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко закликав новообраного президента Володимира Зеленського виступити на захист закону про забезпечення функціонування української мови як державної.

Про це віце-прем’єр написав у Twitter, коментуючи інформацію про позов до Окружного адміністративного суду Києва з вимогою заборонити голові Верховної Ради Андрію Парубію підписувати мовний закон.

«Було б добре, якби обраний президент Зеленський, так само емоційно, як до ВР щодо своєї інавгурації, звернувся до Окружного адмінсуду, який може заборонити підписувати Закон про мову. Кому, як не щойно обраному Главі держави, виступити на захист державної мови?! Чи це не важливо?», - написав Кириленко.

Відео дня

Читайте такожПорошенко заявив, що підпише закон про функціонування української мови як державної

Він також закликав українців вимагати від суду не задовольняти позов.

«А взагалі, усім небайдужим треба просто йти на засідання Окружного адмінсуду, який може ухвалити рішення про заборону Голові ВР підписувати Закон про мову, за який проголосувало 278 депутатів. Якщо суд діє Іменем України, він такого антиукраїнського рішення не ухвалить!», - додав Кириленко.

Як повідомляв УНІАН, 25 квітня Верховна Рада ухвалила закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Документ підтримали 278 народних депутатів.

В «Опозиційному блоці» одразу заявили, що готують подання до Конституційного суду України щодо визнання мовного закону неконституційним.

10 травня в Окружному адмінсуді Києва повідомили, що до суду надійшла позовна заява від громадської організації «Інститут правової політики та соціального захисту імені Ірини Бережної» з вимогою заборонити голові Верховної Ради підписувати закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної».