Ілюстрація / REUTERS

Рада Європейського Союзу продовжила дію мандату Консультативної місії ЄС в Україні до 31 травня 2021 року та затвердила бюджет на наступні два роки в сумі 54 мільйони євро.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Ради ЄС.

Читайте такожЄвросоюз після виборів продовжить підтримувати Україну на шляху євроінтеграції - Мінгареллі

Відео дня

"Сьогодні Рада ЄС продовжила мандат Консультативної місії Європейського Союзу (EUAM) в Україні до 31 травня 2021 року. Вона також схвалила бюджет в розмірі 54 млн євро на наступні два роки - збільшення у більше ніж на 25%, що відображає посилення діяльності місії, в тому числі завдяки започаткуванню другого мобільного підрозділу, який буде розміщений на сході та південному сході України", - зазначається у повідомленні.

***Консультативна місія ЄС офіційно розпочала роботу в Києві 1 грудня 2014 року після Революції гідності та одержання відповідного запрошення від уряду України.

Вона не має виконавчих повноважень. Місія надає підтримку державним органам України у послідовному реформуванні сектору цивільної безпеки шляхом стратегічних консультацій і практичної підтримки заходів з реформування згідно зі стандартами ЄС та міжнародними принципами належного врядування та дотримання прав людини. Команда складається з понад 300 українських і міжнародних фахівців, розташованих, в основному, у Києві, а також є представництва у Львові, Одесі та Харкові.

Як повідомляв УНІАН, Європейський Союз не планує вводити нові санкції проти РФ за рішення Російської Федерації роздавати російські паспорти жителям Донбасу.