Ілюстрація / REUTERS

Рішення фракції «Народний фронт» про вихід з коаліції Верховної Ради - це їхнє право.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив лідер фракції «Блоку Петра Порошенка» Артур Герасимов журналістам, коментуючи заяву «Народного фронту» про вихід з коаліції та оголошення спікером парламенту про початок консультацій щодо створення нової коаліції у ВР.

Читайте такожГройсман у Раді прокоментував розпад коаліції

Відео дня

«Це рішення «Народного фронту», і це право «Народного фронту». Головне - це має відбуватися у чіткій відповідності до закону України і до української Конституції», - сказав Герасимов.

Говорячи про фракцію БПП, він зазначив, що своє головне завдання вони вбачають у забезпеченні незворотності курсу України до НАТО, європейського вектору розвитку, курсу на реформи і курсу на захист країни від агресора.

«Що стосується виборів, то багато за останні дні ставили мені це запитання... в «Блоці Петра Порошенка» ми готові і до вчасних і до дострокових парламентських виборів», - запевнив Герасимов.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 17 травня, лідер фракції «Народний фронт» Максим Бурбак заявив про вихід їхньої фракції з коаліції.

За його словами, «Народний фронт» «закликає фракції державницької ідеології негайно розпочати консультації щодо підготовки нової коаліційної угоди з новим планом дій».

Голова Верховної Ради Парубій, своєю чергою, оголосив про припинення діяльності коаліції в парламенті поточного скликання.

«Сьогодні коаліція депутатських фракцій «Європейська Україна» у Верховній Раді восьмого скликання припинила свою діяльність», - констатував спікер.