Монастирський наголосив, що відповідні пропозиції будуть готові до виборів / фото: Український інститут майбутнього

Учасник команди президента України Володимира Зеленського Денис Монастирський заявив, що разом із новим парламентом має бути напрацьовано механізм проведення аудиту всіх правоохоронних органів.

Про це він сказав в інтерв'ю Цензор.НЕТ.

За словами Монастирського, пропозиції щодо напрацювання дієвого законодавчого механізму проведення аудиту всіх правоохоронних органів будуть готові до виборів.

Відео дня

Читайте такожОпубліковано перший указ президента Зеленського

"Якщо говорити про аудит НАБУ і чому він не відбувся, перше питання: забезпечення роботи аудиторів. Друге: критерії такого аудиту. Третє: яка фінальна оцінка? Тобто, на чому вона базується. Четверте: чи будуть аудитори та їхні помічники мати доступ до кримінальних проваджень і оперативно-розшукових справ? Якщо надаємо, як це корелюється з кримінальною відповідальністю слідчого і детектива за розголошення даних оперативно-розшукової діяльності або попереднього розслідування?", - зазначив він.

На думку Монастирського, поверхневий аудит, де буде пораховано кількість відкритих проваджень і скерованих до суду обвинувальних актів, нічого не дасть.

"Треба з'ясовувати, чому затягуються розслідування, де детективи спрацювали неефективно, а де об'єктивні обставини. Лише публікацій в ЗМІ і соцмережах недостатньо для оцінки ефективності роботи будь-якого правоохоронного органу", - зазначив член команди Зеленського. 

Як повідомляв УНІАН, ідеолог команди Зеленського Руслан Стефанчук заявив про намір президента України Володимира Зеленського провести в перші 100 днів "аудит держави", щоб зрозуміти, в якому стані вони отримують державу.