Міхеїл Саакашвілі хоче повернутися до Києва / REUTERS

Колишній президент Грузії, екс-глава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі підтвердив свої наміри повернутися до України.

Читайте такожЦе не ваша справа: Саакашвілі прокоментував пораду Путіна Зеленському повернути йому громадянство

У своєму відеозверненні політик відповів журналісту Дмитру Гордону, який поставив Саакашвілі питання  про повернення в Україну.

"Я збираюся приїхати в Київ, тому що я сумую за Україною, за своїми друзями, за багатьма своїм близькими», - зазначив Саакашвілі.

Колишній президент Грузії підкреслив, що вважає Україну своїм другим домом.

«Я вважаю Київ рідним для мене містом, так само як вже і Одесу. Мене абсолютно штучно позбавили громадянства. У суді мої справи вже багато місяців не розглядаються. Вони кажуть, що треба провести експертизу, а на експертизу у них дворічна черга. Тобто зі мною грають в наперстки", – заявив Саакашвілі.

Політик заявив, що йому необхідно відновити громадянство України. А для початку – допустити на територію країни.

Як повідомляв УНІАН, Саакашвілі обіцяв повернутися в Київ ще першого квітня, адже був впевнений, що Порошенко не пройде у другий тур.

22 квітня Саакашвілі закликав Порошенка повернути йому український паспорт і пустити в країну. Втім, українські прикордонники нагадали Саакашвілі про порушення.

«Дана особа у вересні 2017 незаконно перетнула державний кордон із Польщі до України, що підтверджується рішеннями місцевого та апеляційного судів», - йдеться в повідомленні.

Щодо Саакашвілі діє обмеження в'їзду в Україну строком до 2021 року