Президент хоче змінити генпрокурора / фото УНІАН

Представник команди президента України Денис Монастирський заявляє, що очікувати у найближчі дні на призначення нового генерального прокурора не варто через відсутність конструктивного діалогу з Верховною Радою.

Читайте такожПредставник Зеленського закликав Кабмін переглянути прийняті рішення з енергетики

Як передає кореспондент УНІАН, про це Монастирський сказав журналістам.

Відео дня

Він зазначив, що призначення генерального прокурора не залежить лише від президента, оскільки рішення має затверджувати Верховна Рада.

"І ми розуміємо, що на сьогоднішній день з Верховною Радою не відбувається конструктивного діалогу. Ми бачили це по вчорашнім подіям в Раді, тому, я думаю, що на бліцкриг щодо таких призначень очікувати у найближчі дні, напевно, не варто", - заявив Монастирський.

На питання, чи розгляне чинне скликання парламенту заяви міністра оборони Степана Полторака і глави СБУ Василя Грицака про відставку, він відповів: "Насправді, у мене найбільше реалістичних надій щодо можливого прийняття закону про повернення кримінальної відповдальності за незаконне збагачення. Це та точка, яка може об'єднати парламент. Щодо кадрових питань, я не виключаю, що можуть змінитися позиції, зокрема щодо можливого керівника СБУ, можливо, щодо звільнення певних керівників, але я поки що не бачу цієї перспективи".

Як повідомляв УНІАН, 20 травня президент України Володимир Зеленський закликав Верховну Раду звільнити голову Служби безпеки Василя Грицака, генерального прокурора Юрія Луценка і міністра оборони Степана Полторака.