Андрій Богдан / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський звільнить Андрія Богдана з посади глави Адміністрації президента, якщо Конституційний суд України ухвалить рішення про відповідність Конституції закону про очищення влади.

Про це заступник глави Адміністрації президента України Руслан Рябошапка заявив у коментарі журналістам, що транслював телеканал "112 Україна".

Рябошапка зазначив, що закон про люстрацію є "неякісним і суперечить Конституції. Коли одна норма прямо говорить, що люстрація не поширюється на органи державної влади, а інша норма абсолютно помилково відносить АП до органів державної влади, то це означає, що закон не відповідає принципам верховенства права".

Відео дня

Читайте такожНовий глава АП Богдан вважає, що несправедливо потрапив під закон про люстрацію

"Як тільки Конституційний суд винесе рішення, що закон про люстрацію в цій частині відповідає Конституції, з того ж дня президент звільнить Богдана як людину, яка повинна проходити через процедуру очищення влади", - сказав Рябошапка.

Як повідомляв УНІАН, Зеленський 21 травня призначив Богдана главою своєї адміністрації Богдана.

19 грудня 2010 був призначений тодішнім головою уряду Миколою Азаровим заступником міністра Кабінету міністрів України - урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики. Звільнений з посади урядового уповноваженого 3 березня 2014 року.

22 травня заступник міністра юстиції Сергій Петухов заявив, що Богдан не може очолювати АП, оскільки підпадає під люстрацію.

Сьогодні, 23 травня, Петухов повідомив, що Мін’юст здійснить люстраційну перевірку Богдана та його заступників, призначених Зеленським.