Петиція за відставку Зеленського зібрала 60 тисяч голосів / фото УНІАН

Збір підписів за петицію за відставку Зеленського завершений. Вона зібрала понад 60 тисяч підписів з 25-ти необхідних всього за шість днів. Документ скерували на розгляд.

Читайте такожПетиція за скасування петиції за відставку Зеленського набрала понад 25 тисяч голосів

За словами автора петиції Максима Безрука, голосування за новообраного президента було протестним, а він насправді не має підтримки 73% виборців. Він наголосив, що перші заяви та дії Зеленського на посаді гаранта – розчаровують.

Відео дня

Як йдеться у петиції, користаючись відсутністю змістовних обіцянок народові, Зеленський почав приписувати народній волі власні забаганки.

"Складається неприпустима ситуація, коли "слуга народу" не має моральних зобов'язань перед своїм народом, сформованих у передвиборчому процесі. Тому ми, народ України, вимагаємо Вашої негайної відставки з посади Президента України", – написано в тексті петиції.

Скріншот петиції про відставку Зеленського

Після того, як 22 травня була опублікована петиція Безруком, на сайті з'явилася ще одна петиція про відставку Володимира Зеленського, автором якої є Вадим Михальський. Він пише про вимогу відставки Президента у разі невиконання обіцянок протягом 6 місяців від початку його президентства.

"Якщо чинний президент України Володимир Зеленський в термін 6 місяців не виконає своїх передвиборних обіцянок (зняття недоторканості депутатів, суддів, міністрів, президента; перегляд ціни на комунальні послуги; суд над усіма, хто грабував та нищив українську державу; гідні зарплата, пенсія та соцвиплати тощо), тоді Володимир Зеленський повинен подати у відставку", – йдеться у тексті петиції.

В період з 22 по 28 травня електронна петиція зібрала понад 13 тисяч підписів.

Друга петиція про відставку Зеленського / скріншот