Баканов запевнив, що СБУ не дивитиметься на жодні прізвища і діятиме рішуче / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з керівництвом Служби безпеки України поставив завдання боротися з корупцією.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу заявив перший заступник голови СБУ Іван Баканов.

Він закликав журналістів звертатись до СБУ, якщо мають інформацію про корупційні злочини.

Відео дня

Читайте такожПерший заступник голови СБУ Іван Баканов допускає, що очолить спецслужбу

Також Баканов повідомив, що сьогодні відбулась зустріч президента з керівництвом СБУ.

«Президент поставив перед службою досить чітку задачу – здолати корупцію, яку президент вважає основною бідою країни, оскільки саме вона не дає можливості справедливо перерозподіляти соціальні блага. Більше не буде жодних «кришувальників», жодних «смотрящих» ні за якими бізнесами, ні за якими тіньовими оборудками», – запевнив він.

Баканов додав, що СБУ виводитиме бізнес із «тіні», тому що саме «тіньовий бізнес» є «кормовою базою для корупції».

Він пообіцяв, що СБУ не буде дивитися на жодні прізвища і діятиме рішуче. Також він запевнив, що перегляне справи, які наразі розслідуються СБУ.

«Я отримав допуск до держтаємниці, відповідно, сьогодні вивчаю ці питання, і згодом зможу відповісти, у якому стані знаходилося розслідування тих чи інших справ», – сказав він.

Також він додав, що збирається частіше, ніж його попередники, інформуватиме суспільство про розгляд таких справ.

Баканов наголосив, що для того, щоб СБУ припинила чинити тиск на бізнес, «кришувати» його, не потрібно змінювати закони, а «потрібно діяти відповідно до існуючих законів».

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський вимагає від першого заступника голови СБУ, т.в.о. голови спецслужби Івана Баканова за два тижні відзвітувати про перші результати роботи у сфері боротьби з контрабандою.