Володимир Зеленський / REUTERS

Заступник глави Адміністрації президента України з питань інформаційної політики Кирило Тимошенко ініціював службове розслідування щодо ідентичності певних фрагментів виступу глави держави Володимира Зеленського на спільному брифінгу з президентом Європейської Ради Дональдом Туском та виступу Петра Порошенка на з‘їзді партії "Європейська солідарність".

"Попередньо встановлено, що працівники МЗС України, які готували тези для брифінгу президента Володимира Зеленського, паралельно продовжували працювати на Порошенка", - повідомили УНІАН у прес-службі глави держави.

В Адміністрації президента зазначили, що при цьому зміст і порядок денний переговорів Зеленського з очільниками ЄС та НАТО формувався окремо працівниками АП. Тому представники попередньої влади не мали впливу на питання, які Зеленський обговорював з європейськими партнерами та друзями України.

Відео дня

Читайте також"Боротьба з корупцією та протидія російській агресії": Зеленський назвав ключові напрями своєї роботи

"У разі підтвердження приватної співпраці державних службовців МЗС з Петром Порошенком будуть зроблені жорсткі управлінські, дисциплінарні та кадрові висновки", - наголосили в АП.

"Розцінюємо це як диверсію з боку окремих працівників Міністерства закордонних справ та свідому провокацію з боку команди Петра Порошенка", - додали в Адміністрації глави держави.

Як відомо, прес-секретар колишнього президента Петра Порошенка звинуватив Володимира Зеленського у плагіаті й стверджує, що той поцупив частину промови екс-глави держави.

"Новий президент Зеленський поцупив цілий абзац з виступу Петра Порошенка на з'їзді партії "Європейська солідарність", - написав Цеголко у Facebook.

Він стверджує, що частина промови Зеленського під час зустрічі з главою Європейської Ради Дональдом Туском 5 червня у Брюсселі повністю співпала з промовою Порошенка на з’їзді партії "Європейська солідарність" 31 травня у Києві.

"Україна в ЄС - це смерть російського імперського проекту. Більше того, це потужний удар по російському авторитаризму, шлях до демократичних змін в Росії та на всьому пострадянському просторі", - сказав Зеленський.