Володимир Гройсман / фото REUTERS

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман відреагував на дозвіл ПАРЄ повернутися російській делегації в сесійний зал Асамблеї з відновленням всіх прав без виконання будь-яких умов, що стосуються відновлення територіальної цілісності і суверенітету України, у тому числі припинення окупації Криму і окремих частин Донбасу.

Читайте такожПАРЄ втратила авторитет і свою роль у сучасній європейській політиці – МЗС України

Відповідне повідомлення він опублікував на своїй сторінці в Facebook.

Відео дня

"Повернення російської делегації в #ПАРЄ – це реванш агресора і повне нехтування нормами міжнародного права. Десятки тисяч смертей і сотні тисяч поламаних життів на Донбасі, незаконна анексія Криму – це не можна забути заради тимчасових домовленостей. Компромісу бути не може", – написав Володимир Гройсман.

Нагадаємо, що 118 учасників Парламентської асамблеї Ради Європи проголосували за повернення Росії до роботи в організації. Віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко прокоментувала голосування. Мовляв, навіть голландські депутати проголосували за повернення Росії в ПАРЄ навіть після оприлюднення причетності РФ до результатів трагедії МН17.

Крім того, після повернення повноважень делегації Росії в ПАРЄ українська делегація може призупинити свою участь в організації, заявила в. о. голови комітету Верховної Ради з питань євроінтеграції Марія Іонова. Вона підкреслила, що українська делегація буде протестувати під час процедури повернення повноважень членів російської делегації.