Націоналісти хочуть отримати від ОПУ відповідь, чи є Медведчук зрадником України / фото УНІАН

Близько 50 представників націоналістичних сил проводять акцію біля Офісу президента України на вулиці Банковій з вимогою пояснити, ким є Віктор Медведчук для нової української влади, який веде від імені України переговори з підконтрольними Росії бойовиками про звільнення українських заручників.

Як передає кореспондент УНІАН, в акції беруть участь представники "Національного корпусу", "Національних дружин", партії "ВО "Свобода" та "Правого сектору".

Читайте такожЗеленський порадив журналістам спитати Медведчука, чому він зустрівся з бойовиками "тільки під вибори"

Відео дня

Активісти заявили, що виступають проти Медведчука, колишніх "регіоналів" та українофобів. Вони вигукують: "Хто такий Медведчук?!".

Активісти хочуть отримати від президента України Володимира Зеленського відповідь, ким насправді є Медведчук, зокрема, чи є Медведчук зрадником України.

Крім того, вони розгорнули велике біле полотно з написом "Хто такий Медведчук?". Активісти тримають у руках портрети з аналогічним питанням. Також біля будівлі Офісу президента активісти встановили білий намет, на якому вивісили портрети Медведчука.

Організатори акції у коментарі УНІАН повідомили, що також розглядають можливість проведення мітингу біля офісу Медведчука, але це питання ще потребує остаточного вирішення.

Мітинг проходить спокійно, без провокацій.

Крім того, активісти у наметі повісили манекен, схожий на Медведчука. Після акції вони закидали манекен яйцями.

Активісти заявили, що продовжать проводити акції проти Медведчука.

Як повідомляв УНІАН, голова політради партії "Опозиційний блок - За життя" Медведчук заявив, що сьогодні в Мінську провів прямі переговори з ватажками бойовиків із метою звільнення чотирьох українських військовополонених.

Російські ЗМІ повідомили, що завтра в Мінську бойовики передадуть Медведчуку чотирьох полонених українців.

Сьогодні на прес-конференції Зеленський наголосив, що жодного разу не спілкувався з Медведчуком і порадив журналістам запитати у Медведчука, чому він проводить переговори з бойовиками про звільнення полонених.