Для ухвалення рішень у сесійній залі необхідно мінімум 226 голосів депутатів / фото УНІАН

На початку вечірнього засідання Верховної Ради в сесійній залі перебуває 45 народних депутатів, хоча зареєстровано 281.

Як передає кореспондент УНІАН, парламент продовжує розгляд в другому читанні проекту Виборчого кодексу.

На вечірньому засіданні депутати продовжили розгляд з 1991 поправки.

Відео дня

Під час голосування за поправки на електронному табло «За» висвітлюється від 5 до 10 голосів народних депутатів, не більш як 5 голосують інколи «проти», і більш як 30 «утримуються» – тому саме по цих голосах і можна зрозуміти, скільки депутатів фактично перебуває в сесійній залі.

Читайте такожУ Раді сталася перепалка між Парубієм і представником Зеленського у ВР

За весь час розгляду проекту Виборчого кодексу, що почався 6 червня, в сесійній залі майже завжди перебувало не більш як 100 народних депутатів, переважно, їх буває в залі близько 50.

Як відомо, для ухвалення рішень у сесійній залі необхідно мінімум 226 голосів депутатів. Деякі юристи стверджують, що і під час розгляду питань порядку денного в роботі парламенту мають брати участь не менш як 226 народних депутатів.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 7 листопада 2017 року ухвалила в першому читанні проект Виборчого кодексу.

Законопроектом на парламентських виборах пропонується запровадити систему регіональних відкритих списків – у кожному з 27 виборчих регіонів партії подають свої списки, а виборець голосує за одну з цих партій і за бажанням - за когось з кандидатів, якого партія запропонувала в цьому регіональному списку. Також пропонується встановити 4%-ий виборчий бар’єр.

Парламент з 6 червня 2019 року розглядає поправки, подані до другого читання проекту Виборчого кодексу. Загалом було зареєстровано понад 4,6 тис. поправок.