За всіма пунктами ЄСПЛ визнав правоту Корбана / Фото УНІАН

Колишній лідер партії «Українське об'єднання патріотів» (УКРОП) Геннадій Корбан заявив, що Європейський суд з прав людини визнав незаконними його затримання, арешт і судовий процес у 2015 році.

Про це Корбан написав на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні Європейський суд з прав людини опублікував своє рішення за моєю скаргою. Процес тривав близько чотирьох років. За всіма пунктами ЄСПЛ визнав мою правоту», - повідомив Корбан.

Відео дня

Корбан уточнив, що Євросуд з прав людини визнав незаконними його затримання 31 жовтня 2015 року, повторне затримання і взяття під варту 2 листопада, тримання під вартою, судовий процес, що тривав з 26 по 28 грудня, фактично без перерви.

«Порушено право на справедливий суд, порушено презумпцію невинності стосовно мене і багато іншого. Резолютивна частина складається з 9 пунктів», - додав він.

Читайте такожКорбан повернувся з Ізраїлю в Україну

Разом з тим Корбан заявив, що подаватиме скаргу до розширеної палати ЄСПЛ з тим, щоб довести політичне переслідування його як лідера партії УКРОП на той момент.

При цьому Корбан зазначив, що свідомо не звертався до суду, щоб отримати компенсацію від держави.

«Хоча це право залишається за мною. Вважаю неправильним карати державу. Поясню чому. Та тому що звертаюся особисто до Порошенка, Грановського, Кононенка і Шокіна як до замовників та виконавців мого переслідування. До людей, які завдали мені матеріальної, моральної і фізичної шкоди. Панове, у вас є час, щоб зробити мені пропозицію і компенсувати втрату. Не в порядку відкупних, а замість держави, яку ви використовували в особистих цілях для цькування мене», - резюмував Корбан.

Довідка УНІАН. Корбана затримали 31 жовтня 2015 року. Основними статтями звинувачення були створення злочинного угруповання, розкрадання майна і викрадення людини. 15 березня 2016 року суд змінив запобіжний захід для Корбана з тримання під вартою на домашній арешт, без носіння електронного браслета.

Пізніше на підставі дозволу Дніпровського райсуду Києва Корбан виїхав на лікування до Ізраїлю.