Зеленський повідомив, коли ВАКС почне розгляд справ про топ-корупцію / УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Вищий антикорупційний суд 5 вересня цього року почне розгляд справ по топ-корупції.

Читайте такожЗеленський назвав "зброю", за допомогою якої можливо повернути мир в Україну (відео)

Як передає кореспондент УНІАН, про це Зеленський заявив під час спільної з головою Європейської Ради Дональдом Туском і головою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером прес-конференції в Києві.

Відео дня

«Найголовніше – це є подолання корупції», - заявив він, додавши, що за час його перебування на посаді розблоковано міжнародну співпрацю НАБУ з антикорупційними органами іноземних держав та скасоване електронне декларування для антикорупційних активістів.

«Ми також готуємося до повноцінного запуску Вищого антикорупційного суду. Останнім бар'єром на шляху до цього була відсутність належного приміщення для цього органу. Це питання вирішене. 5 вересня цього року суд почне розгляд справ по топ-корупції. Я всіх вас вітаю, у будівлі на проспекті Перемоги. Це звучить дуже символічно, бо нас цікавить не боротьба з корупцією, а саме перемога над нею», - наголосив президент.

Як повідомляв УНІАН, 8 липня Зеленський подав до Верховної Ради законопроект, що зосередить Вищий антикорупційний суд (ВАКС) виключно на топ-корупції.