Про це він заявив у відеозверненні на своїй сторінці в Facebook / фото УНІАН

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що докладе всіх зусиль для притягнення до відповідальності власників та співробітників телеканалів, які займаються проросійської пропагандою.

Про це він заявив у відеозверненні на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожНацрада з телебачення не довела зв’язку Медведчука з телеканалами "112", NewsOne та ZIK

Відео дня

"Сьогодні під телеканалом NewsOne, який ще нещодавно збирався організовувати телеміст з російським державним пропагандистським каналом, зібрався мітинг підтримки. Відомі політики - Шуфрич, Рабинович та інші діячі "медведчуківської обойми" вимагали припинити тиск на журналістів з боку ГПУ. Це звичайний прийом політиків - прикриватися журналістами, яких вони використовують у своїй політичній проросійській діяльності.

На запитання, чому ми викликаємо на допити посадових осіб і журналістів NewsOne, відповідь проста - тому що в Україні є закон", - сказав він.

За словами Луценка, "ні журналістське посвідчення, ні депутатський мандат, ні дружба з Путіним і Медведєвим не допоможе нікому чинити антиукраїнську діяльність і підривати наші національні інтереси".

"За будь-які спроби минулі - телеміст і майбутні - демонстрація російського пропагандистського фільму, який рекламується на каналі Медведчука, буде відповідальність", - запевнив він.

Луценко додав, що стаття 111 (державна зрада) і стаття 258 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу є підставою для допиту усіх причетних до цих "брудних проросійських махінацій".

Як повідомляв УНІАН, на 12 липня був анонсований телеміст між російським пропагандистськім телеканалом «Росія» та українським NewsOne.

8 липня в.о. голови СБУ Іван Баканов запропонував президенту скликати засідання РНБО для запровадження санкцій проти юридичних осіб, що мовлять під логотипами "112 Україна" і NewsOne.

Після цього телеканал NewsOne повідомив про скасування анонсованого телемосту.

Генпрокурор Луценко повідомив, що ГПУ відкрила кримінальне провадження про замах на скоєння державної зради у зв’язку з намірами телеканалу NewsOne провести телеміст з російським телеканалом. Також Луценко заявив, що один з бенефіціарів NewsOne є співвласником російського ПАТ "Промсвязьбанк", через який фінансуються оборонні замовлення Росії. У зв’язку з цим зареєстровано кримінальне провадження про фінансування тероризму.