Будівлю телеканалу "112 Україна" обстріляли з гранатомета / фото 112.ua

Національна спілка журналістів України закликала правоохоронців ефективніше розслідувати напад на телеканал «112 Україна», який пов'язують із кумом президента РФ Володимира Путіна Віктором Медведчуком.

Читайте такожБудівлю телеканалу "112 Україна" в Києві обстріляли з гранатомета (фото, відео)

«Якими би гарячими не були передвиборчі реалії в Україні, але війна проти журналістів та медіа — це війна проти України. Національна спілка журналістів України закликає Службу безпеки України та інші правоохоронні відомства до проведення ефективного розслідування брутальної атаки на офіс національного телеканалу 112. Хто би не організував цей теракт — він має бути належно покараний», — написав голова спілки Сергій Томіленко у Facebook.

Відео дня

В НСЖУ наголосили, що системна безкарність за попередні атаки на журналістів та ЗМІ провокують нові напади. 

«І нерозслідування підпалу приміщення національного телеканалу «Інтер» у вересні 2016 року, нерозслідування випадків блокування редакцій окремих національних та регіональних ЗМІ, зокрема, і підпалів редакцій медіа на Дніпропетровщині у попередні — все це сприяло організаторам сьогоднішнього теракту», — додали у спілці.

Нагадаємо, у Києві в ніч на 13 липня з гранатомета обстріляли будівлю телеканалу «112 Україна». Поліція відкрила провадження і кваліфікувала подію як терористичний акт. Унаслідок інциденту ніхто не постраждав.