Москалькова заявила, що відповідна робота буде продовжена «в ім'я людей» / скрін відео

Омбудсмени РФ і України завтра в Москві продовжать роботу щодо повернення додому утримуваних осіб.

Як передає кореспондент УНІАН, про це уповноважений із прав людини у РФ Тетяна Москалькова повідомила за результатами зустрічі з українським омбудсменом Людмилою Денисовою в Києві.

Читайте такожДенісова і Москалькова проводять зустріч у Києві: говорять про звільнення політв'язнів (відео)

Вона нагадала, що нещодавно РФ передала Україні капітана рибальського судна «ЯМК-0041» Віктора Новицького, затриманого більш як рік тому, а також двох рибалок, які були засуджені на території РФ за незаконну риболовлю. «І щодо них теж ухвалені рішення про їх звільнення, і вони перебувають сьогодні в своїх сім'ях, родинах», - заявила Москалькова.

На її думку, це важливе рішення - результат взаємодії з українською стороною, «розуміння влади, що потрібно допомогти людям і розворот у бік прав людини, дотримання свободи слова, дотримання права на життя і гідність - це дуже важливий рух уперед».

«Ми сподіваємося, що завтра на території вже мого офісу в Москві ми продовжимо цю роботу в ім'я людей», - сказала вона.

Як повідомляв УНІАН 7 травня Денисова повідомила, що російські силовики звільнили українських рибалок Руслана Кондратюка та Андрія Морозова, яких утримували з вересня 2018 року.

15 червня Росія передала Україні капітана рибальського судна «ЯМК-0041» Новицького, затриманого 4 травня 2018 року за нібито незаконний вилов риби в Чорному морі. Стосовно нього було порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 256 Кримінального кодексу РФ «Незаконний видобуток (вилов) водних біологічних ресурсів, вчинений особою з використанням службового становища». Близько півроку його тримали під вартою в Сімферопольському СІЗО. У листопаді 2018 року Новицькому було змінений запобіжний захід на підписку про невиїзд, він жив в Сімферополі в орендованій квартирі. Рішенням «суду» від 14 червня з Новицького були зняті всі обмеження на пересування.