СБУ допитала генпродюсера NewsOne через телеміст з пропагандистським телеканалом Росія 1 / Vesti.ru

Сьогодні ведучий та генпродюсер телеканалу NewsOne Василь Голованов був допитаний в Службі безпеки України. Про це УНІАН повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська.

Вона підтвердила інформацію, поширену на сайті телеканалу про те, що Голованова було допитано слідчими СБУ.

Читайте такожЧерез скандальний телеміст Малахова внесли до бази "Миротворця"

Відео дня

Також Гітлянська додала, що Голованов викликався в СБУ в рамках розслідування провадження щодо підготовки до проведення так званого "телемосту" між NewsOne та російським державним телеканалом.

Як повідомляв УНІАН, 8 липня ГПУ відкрила кримінальне провадження про замах на вчинення державної зради у зв’язку з намірами телеканалу NewsOne провести телеміст з російським каналом «Росія».

Проведення досудового розслідування доручено слідчим Головного слідчого управління СБУ. Вказані дії підпадають під ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (Державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України: перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їхнім представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України). За такі дії передбачено покарання позбавленням волі на строк від 10 до 15 років.

Слідчим ГСУ СБУ процесуальним керівником було надано доручення щодо допиту власника телеканалу NewsOne Тараса Козака та генерального продюсера телеканалу Василя Голованова, а також проведення необхідних слідчих (розшукових) дій.