Ілюстрація / REUTERS

Заступник міністра закордонних справ України Єгор Божок звернувся до посла Угорщини Іштвана Ійдярто з тим, аби його країна не переходила "червоних ліній" у взаємодії з громадянами України угорського походження на Закарпатті.

Читайте такожВ Угорщині назвали Зеленському умови, за яких перестануть блокувати Україну в НАТО

Про це Божок повідомив у Twitter. "Наголосив послу Угорщини, що Будапешт має бути обережним та дотримуватись "червоних ліній" при взаємодії з українськими громадянами угорського походження в регіоні Закарпаття (Україна)", - заявив Божок.

Відео дня

Закарпатські ЗМІ повідомляють, що завтра міністр зовнішньої економіки і закордонних справ Петер Сійярто має відвідати Берегове. Нещодавно, 11 липня, районний центр Берегівського району Закарпатської області відвідав заступник міністра МЗС Угорщини Левенте Модьор.

Як повідомляв УНІАН, на початку липня через заяви угорського міністра зовнішньої економіки і закордонних справ Петера Сійярто в МЗС викликали на бесіду посла Угорщини.

Зокрема, Сійярто висловлював сподівання, що президент Володимир Зеленський не реалізуватиме "рішучу антиугорську політику" попереднього президента Петра Порошенка стосовно угорців, які живуть на Закарпатті.