Активіста, колишнього учасника АТО Віталія Олешка застрелили 31 липня 2018 року / фото УНІАН

Народного депутата від "Волі народу" Олександра Пономарьова викликають на допит як свідка у справі щодо вбивства бердянського активіста, ветерана АТО Віталія Олешка (позивний "Сармат") на 20 липня о 12.00 до Головного слідчого управління Нацполіції.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив речник Національної поліції Ярослав Тракало.

"Слідчі Головного слідчого управління Нацполіції України викликали на допит народного депутата Олександра Пономарьова України завтра на 12.00", - сказав Тракало.

Відео дня

Крім того, у прес-службі Нацполіції зауважили, що 1 липня цього року було завершено розслідування щодо 11 підозрюваних у вбивстві громадського діяча Віталія Олешка.

Також у поліції повідомили, що наразі проходить ознайомлення підозрюваних з матеріалами кримінального провадження. До 31 липня обвинувальний акт щодо вказаних підозрюваних буде спрямовано до суду для розгляду по суті.

Читайте такожРозслідував вбивство "Сармата": стали відомі подробиці про пораненого в Харкові офіцера поліції

Крім того, слідчі виділили в окреме кримінальне провадження розслідування щодо замовників вбивства. У рамках цього кримінального провадження сьогодні слідчі ГСУ вручили повістку на допит народному депутатові України.

Як написав нардеп Мустафа Найєм на своїй сторінці в Facebook, по одній з версій вбивства, Пономарьов може бути причетним до замовлення злочину.

"Кілька годин тому Національна поліція вручила повістку про виклик на допит народному депутату Олександру Пономарьову у якості свідка в справі про вбивство активіста Віталія Олешка з позивним "Сармат", - сказано в повідомленні.

Найєм додав, що за однією з версій слідства, Пономарьов разом із ще одним народним депутатом Сергієм Валентировим можуть підозрювати в причетності до замовлення вбивства Віталія Олешка.

Як повідомляв УНІАН, активіста, колишнього учасника АТО Віталія Олешка застрелили з мисливської рушниці у дворі його будинку-готелю 31 липня 2018 року в Бердянську Запорізької області.

У той же день поліцейські затримали чотирьох підозрюваних у вбивстві активіста - Артема Матюшина, Олександра Обухова, Максима Владимиренкова і Миколу Ломаку. 3 серпня вони були арештовані.

14 вересня в Запорізькій області затримали ще одного підозрюваного в організації вбивства Олешку - Михайла Сигиду. А 17 грудня в міжнародному аеропорту "Харків" правоохоронці затримали шостого підозрюваного.

7 лютого 2019 року у Львові поліція затримала Віктора Власюка за підозрою в організації вбивства.

Поліція відпрацьовує кілька версій вбивства, зокрема, з політичних мотивів, на побутовому ґрунті або ж через бізнес-конфлікт.