Олешка застрелили 31 липня / фото УНІАН

Ймовірного організатора вбивства в Бердянську учасника АТО Віталія Олешка (Сармата) Михайла Сигиду суд може відпустити на свободу 27 грудня. Про це написав у Facebook перший заступник голови Нацполіції України В'ячеслав Аброськін.

Читайте такожБачили вбивцю": один розстріляного АТОшника "Сармата" розповів про кілера

"Ми робимо все можливе від поліції, щоб цей заможний громадянин залишився під вартою, але не виключаю і зворотного рішення суду на користь підозрюваного – співорганізатора вбивства та його злочинних впливових зв'язків. Ті, хто стоять за цим громадянином, знають, хто буде наступним", – зазначив він.

Відео дня

Коментар Аброськіна з'явився після допису в Facebook ведучою програми журналістських розслідувань "Схеми" Наталії Седлецької, яка повідомила про призначення на 27 грудня засідання Запорізького апеляційного суду. Суд розгляне скаргу на запобіжний захід Сигиди у вигляді утримання під вартою.

"Тривожним сигналом є те, що під приводом участі в засіданні судді постановили повернути Сигиду з Харкова до Запорізького СІЗО. Немає гарантії, що впливові замовники вже не "попрацювали" з місцевими суддями, від вирішення яких завтра буде залежати подальша успішність розслідування", – зазначила журналістка.

Вона підкреслила, що про засідання можна дізнатися на сайті суду, тому що він не працює.

Сармат воював на сході України у складі батальйону "Донбас" і вів активну громадську діяльність. Його застрелили 31 липня у Бердянську на очах у очевидців.

1 серпня стало відомо, що четверо підозрюваних у вбивстві затримали на блокпосту в Василівці Запорізької області. 2 серпня їм повідомили про підозру у скоєнні умисного вбивства за попередньою змовою групою осіб. За даними слідства та очевидців, в Олешка стріляв колишній боєць розформованого батальйону "Торнадо" Артем Матюшин. 14 вересня поліція затримала Сигиду.