Рябошапка розповів про головні кроки у боротьбі з корупцією / фото УНІАН

В Офісі президента заявляють про намір протягом наступних 5 років перемогти корупцію в Україні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив заступник керівника Офісу президента Руслан Рябошапка під час виступу на конференції «Нова антикорупційна стратегія для України: якою вона має бути?» в Києві.

«Одна із ключових тез нового президента – це діджиталізація. Можна практично з усіма проявами корупції та зловживань боротися цифровими методами», - сказав він.

Відео дня

Також за словами Рябошапки, в антикорупційній стратегії для України потрібно зосередити увагу на найбільш корупціогенних сферах.

Читайте такожКСУ може скасувати люстрацію швидше, ніж нова ВР розгляне її розширення - Рябошапка

«Для прикладу взяти корупційні прояви в державних підприємствах, монополіях, державних банках. Другий сектор – енергетика чи видобувна галузь, наступний – сфера оборони і безпеки. Тобто, це ті сфери, в яких є найбільші проблеми в плані корупції, потрібно ідентифікувати їх та зосередитися саме на них», - зазначив він.

В той самий час Рябошапка зауважив, що для вирішення питань, які стосуються доброчесності та формування етичних засад поведінки потрібен досить тривалий період.

«Часу у нас насправді не так багато. Як говорив президент, він прийшов на один строк, на 5 років, і за ці 5 років ми повинні перемогти корупцію», - наголосив заступника керівника президентського Офісу.