У ЄС відреагували на рішення РФ щодо Гриба / Цимбалюк Роман

ЄС очікує від Росії негайного звільнення політв'язня українця Павла Гриба і всіх незаконно затриманих політичних в'язнів.

Про це йдеться в заяві прес-секретаря зовнішньополітичної служби ЄС.

В ЄС нагадали, що Гриб «страждає на дуже серйозне захворювання, яке може стати небезпечним для життя в будь-який момент».

Відео дня

Читайте такожДерждеп США засудив вирок українському політв'язню Павлу Грибу

Крім того, у заяві йдеться, що ЄС чекає надання медичної допомоги Грибу без будь-яких затримок.

Як повідомляв УНІАН, про затримання Гриба стало відомо 28 серпня 2017 року, коли про це заявив його батько, тодішній член громадської ради Державної прикордонної служби України. За словами батька, 24 серпня 19-річний юнак поїхав до білоруського Гомеля на зустріч із Тетяною Єршовою, з якою познайомився та спілкувався лише в соціальних мережах.

Дівчина повинна була приїхати на зустріч із Росії. Пізніше стало відомо, що українця тримають у СІЗО в Краснодарі. Російські слідчі звинувачували його в нібито підготовці теракту на шкільній лінійці в Сочі. У Павла тяжке вроджене захворювання - портальна гіпертензія, йому необхідне щоденне специфічне лікування.

Влада Росії не допускає українських лікарів до Павла в СІЗО. 22 березня 2019 року Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив українця до шести років колонії загального режиму за звинуваченням у нібито «пособництві тероризму». 1 липня Павлу виповнився 21 рік. 23 липня Верховний суд РФ визнав законним вердикт українському політв'язню.