Автору відео загрожує обмеження або позбавлення волі на строк до 5 років / скріншот

Нацполіція встановила автора провокаційного відео з "наїздом" вантажівки на Володимира Зеленського, яке було опубліковано у Telegram-каналі, пов'язаному з Порошенком.

Читайте також"З дна постукали": у Зеленського відреагували на ролик, де його збиває фура

Як повідомляється в Telegram-каналі "Команда Зеленського", за час розслідування кримінального провадження старший слідчий з особливо важливих справ Головного управління Нацполіції вже зібрав всю інформацію щодо обвинувачень та передбачуваного автора відео.

Автору відео загрожує обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.

Як повідомляв УНІАН, 10 квітня, перед другим туром президентських виборів, у Telegram-каналі "Європейське майбутнє України" з'явився перероблений передвиборчий ролик Володимира Зеленського, на якому вантажівка начебто збиває тоді ще кандидата в президенти.

Відео: Слуга Народу — Команда Зеленського

За кілька днів до цього, 7 квітня, Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook опублікував відео, де закликав приєднуватися до нього, а на ролику і в описі до публікації було посилання на сайт euua.org, де пропонують зареєструватися та підтримати "Європейське майбутнє України".

Нацполіція відкрила кримінальне провадження за статтею "Погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча" за фактом розповсюдження відеоролика.