Зеленський вимагає звільнити голову Нацполіції Дніпропетровської області Глуховерю / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський відреагував на інцидент, відео якого у суботу, 27 липня, опублікували у мережі. Мовиться про затримання спецпризначенцями КОРД патрульних поліцейських, які зупинили автомобіль голови Нацполіції Дніпропетровщини Віталія Глуховері за порушення правил дорожнього руху.

"У сучасному світі нічого неможливо приховати", – зазначив президент у дописі на своїй сторінці в Facebook.

Читайте такожРозгорається скандал через затримання КОРДом патрульних, які зупинили Range Rover генерала поліції (відео)

Відео дня

І додав, що відео інциденту "шокує цинізмом поведінки представників старої еліти, які дійсно переконані, що вони живуть понад законом". 

"Я вимагаю від міністра внутрішніх справ пана Арсена Авакова негайного звільнення громадянина Глуховері з займаної посади, а від голови ДБР пана Романа Труби чекаю швидкого та безкомпромісного розслідування за оприлюдненими фактами", – наголосив Зеленський.

Також глава держави попередив "всіх чиновників у Києві та по всій країні", що "часи безкарності та особливого до вас ставлення назавжди минули".

"Я хочу попередити всіх чиновників у Києві та по всій країні – від обласного центру до найменшого села – часи безкарності та особливого до вас ставлення, до якого ви так звикли за часів усіх попередніх президентів України, назавжди минули", – заявив президент Зеленський.

"Ані ви, ані ваші друзі більше не будете стояти понад законом. Радійте, якщо ви понесете заслужену відповідальність за законом, що я вам твердо обіцяю. Бо інакше народ скористається своїм правом суверена у власній державі, і ви опинитесь взагалі поза законом", – гнівно заявив президент.

"Краще пишіть явки з повинною, звільняйтесь або тікайте. Єдине, чого я вам точно не раджу, – продовжувати своєю нахабною поведінкою випробувати країну на міцність. Країна та народ міцніші за всіх вас – вони вистоять. Ви ж – зникнете", – підсумував Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, 12 вересня 2018 року патрульні поліцейські зупинили автомобіль марки Range Rover, водій якого порушив правила дорожнього руху. За кермом автомобіля був водій керівника поліції Дніпропетровської області.

"Під час спілкування з патрульними водій, ймовірно, телефонував керівнику (Віталію Глуховері – 24 канал). Після дзвінка на місце інциденту прибули співробітники спецпідрозділу КОРД і затримали патрульних поліцейських", – повідомили в ДБР.

Читайте такожДБР відкрило провадження щодо затримання КОРДом патрульних на Дніпропетровщині

Тепер, коли оприлюднили відео інциденту, Глуховерю підозрюють у перевищенні повноважень, що супроводжувалося насильством або погрозою застосування насильства. Карають за таке позбавленням волі до 8 років з втратою права обіймати певні посади до 3 років.

Зауважимо, що ДБР у повідомленні не називає імені фігуранта провадження, однак вказує його посаду: Начальник ГУ Нацполіції Дніпропетровської області.

Відомо, що цю посаду обіймає Віталій Глуховеря з травня 2017 року. До того (2015-2017) працював ректором Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ (ДДУВС). Заслужений юрист України, кандидат наук.