Павловський не порушив умов запобіжного заходу, відвідавши футбольний матч / УНІАН

Фігурант справи про вбивства активістки Катерини Гандзюк Ігор Павловський не порушив умов запобіжного заходу, відвідавши футбольний матч.

Читайте такожСправа Гандзюк: ГПУ пояснила призупинення розслідування щодо Мангера та Левіна

Про це УНІАН повідомив речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко.

Відео дня

Він зазначив, що Павловський, який 28 липня відвідав футбольний матч в Одесі, не порушував умов запобіжного заходу.

Лисенко пояснив, що термін запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, обраний Павловському, сплив, а прокурори не стали подавати клопотання про продовження дії запобіжного заходу через стан його здоров’я.

Довідка УНІАН. Громадська активістка Гандзюк померла у київській лікарні 4 листопада 2018 року. За три місяці до того в Херсоні невідомий хлюпнув їй в обличчя сірчаною кислотою, вона отримала хімічні опіки більш як 30% тіла.

За підозрою в участі або співучасті в замаху на вбивство Гандзюк було затримано шістьох осіб. У серпні з-під варти звільнили одного з підозрюваних.

7 травня 2019 року Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт проти п’ятьох фігурантів справи про вбивство активістки: Микити Грабчука, Володимира Васяновича, В’ячеслава Вишневського, Сергія Торбіна і Віктора Горбунова.

6 червня суд оголосив їм вироки. Організатор виконання замаху на вбивство Гандзюк Торбін засуджений до 6 років та 6 місяців позбавлення волі. Виконавець злочину Грабчук отримав 6 років ув’язнення. Обвинувачені у пособництві Васянович і Горбунов засуджені до 4 та 3 років позбавлення волі відповідно, співучасник злочину Вишневський отримав 4 роки в’язниці.

У справі про вбивство Гандзюк фігурують раніше судимий громадянин Олексій Левін, голова Херсонської облради Владислав Мангер і колишній помічник народного депутата від "БПП" Миколи Паламарчука Ігор Павловський.

Також громадські активісти вважають, що до вбивства Гандзюк причетні колишній глава Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв та екс-заступник глави ОДА Євген Рищук.

Сьогодні, 29 липня, екс-депутат Херсонскої міськради від Партії регіонов Сергей Герасимюк виклав фотографію Павловського на стадіоні в Одесі.

Адвокат батька Катерини Гандзюк Євгенія Закревська в коментарі УНІАН повідомила, що прокуратура не надає інформації про те, який запобіжний захід обрано Павловському і чи взагалі його обрано. Вона зазначила, що прокуратура не інформує її навіть про судові засідання у справі Павловського. Це сталося після того, як справу Павловського було виокремлено в окреме провадження від основної справи про вбивство активістки. Хоча, зазначила адвокат, офіційно прокуратура жодної інформації про вилучення батька активістки Віктора Гандзюка та її із справи Павловського не надавала.