Ілюстрація / REUTERS

Партія "Голос" у Верховній Раді ніколи не підтримуватиме законопроекти, які можуть посилити російський інтерес в Україні.

Читайте такожУ "Слузі народу" розповіли, кого хочуть бачити в опозиції

Про це в інтерв'ю 24 каналу розповів заступник голови партії "Голос" Ярослав Юрчишин.

Відео дня

"Ми ніколи не проголосуємо, як я, так і моя політична сила, за зміну статусу державної мови, чи за якусь зраду українських інтересів. До прикладу, введення миротворців не по лінії українського кордону, а по лінії розмежування, тим самим концентруючи, що частина території України де-факто не під ефективним контролем України загалом", – сказав майбутній депутат.

За його словами, будь-які проросійські ініціативи не є можливими для голосування. Водночас "Голос" не голосуватиме за рішення, які сприяють створенню монополії. Як приклад, він пригадав скандальний "Роттердам+", коли енергетичний сектор контролюється фактично однією людиною.

Вони фактично висмоктують кошти з кишень українців та роблять багатими і так багатих людей, зазначив Юрчишин.

"Ми максимально будемо підтримувати те, що сприяє конкуренції, але водночас посилює захист України, тому що, якщо говорити про якісь принципи вільного ринку, то в країні, яка перебуває в стані агресії, як частина території, яку окупували, вона має знаходити всі ефективні методи самозахисту", – розповів заступник голови партії "Голос".