Зеленський закликав лідерів "Нормандського формату" провести зустріч якомога швидше /  фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський після обстрілу окупантів, внаслідок якого загинули чотири бійці ЗСУ на Донбасі, закликав лідерів «Нормандського формату» якомога швидше провести зустріч.

Про це він повідомив у Facebook. 

«Четверо українських військових загинули біля Павлополя від обстрілів з ручного протитанкового гранатомета. Хлібне перемир’я тривало 17 днів. Сьогоднішній інцидент спрямований на підрив не тільки цього перемир’я, але й переговорного процесу в цілому. Україна щиро прагне миру. І наше прагнення незмінне. Сьогодні весь світ побачив, хто саме миру не хоче», - заявив він. 

Відео дня

Читайте також"Підступно обстріляли": в РНБО розповіли подробиці загибелі чотирьох військових на Донбасі

«Саме тому я закликаю лідерів країн-учасниць Нормандського переговорного формату – Еммануеля Макрона, Ангелу Меркель та Володимира Путіна – якомога швидше зібратися для відновлення перемовин», - додав президент.

Крім того, Зеленський висловив співчуття родинам загиблих героїв. «Ми не припинимо працювати над закінченням бойових дій і не залишимо без відповіді жодну атаку на наших військових. Україна обов’язково буде єдиною і мирною. Слава Україні!» - резюмував глава держави. 

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 6 серпня, речник Міноборони поінформував, що з початку доби на Донбасі внаслідок обстрілів окупантів загинули четверо військовослужбовців Збройних сил України.

У районі проведення операції Об'єднаних сил в Донецькій і Луганській областях з 21 липня встановлено так зване «хлібне перемир'я».