Айварас Абромавічус / REUTERS

Солом'янський районний суд Києва звільнив від кримінальної відповідальності колишнього виконавчого директора НАК "Нафтогаз України" Андрія Пасішника, обвинуваченого в незаконному впливі на екс-міністра економічного розвитку Айвараса Абромавічуса.

Про це свідчить рішення суду від 8 серпня, повідомляє Liga.net.

Читайте такожАбромавічус назвав слабкі місця «Укроборонпрому» (відео)

Відео дня

"Звільнити Пасішника Андрія Петровича від кримінальної відповідальності за ст.344 ч. 1 КК України (Втручання в діяльність державного діяча)", - йдеться в документі.

Як повідомляв УНІАН, у лютому 2016 року "Нафтогаз України" тимчасово відсторонив від виконання обов'язків виконавчого директора Андрія Пасішника у зв'язку з розпочатим в Національному антикорупційному бюро України кримінальним провадженням.

Раніше міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус заявив про спробу Адміністрації президента нав'язати йому директора НАК "Нафтогаз" України Андрія Пасішника для того, щоб займатися нафтогазову галузь країни.

При цьому сам Пасішник повідомив, що претендував на посаду заступника міністра економіки, але вирішив відкликати свою кандидатуру.