REUTERS

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк вважає присутність голови політичної ради партії "Опозиційна платформа - За життя", кума президента Росії Віктора Медведчука в українському парламенті "загрозою" нацбезпеці України.

Про це він повідомив в інтерв'ю ВВС Україна.

Читайте такожЗаяви Медведчука під час його візиту до Росії перевірять на сепаратизм

Відео дня

Відповідаючи на запитання щодо того, що Медведчук заявляє, що нібито має власний мирний план по Донбасу, на який, за його словами, згодні в Москві, Луганську, Донецьку, але не згодні в Києві, і чи його напрацювання якось використовуються, Данилюк зазначив: "Я не знаю про план Медведчука. І якщо він вже говорить, що його не сприймають в Києві, то напевно, він його з кимось уже обговорював".

"Виходячи з його політичної позиції, з того, як він поводив себе під час виборчої кампанії і до цього, то у мене є певні побоювання, що цей план - не в інтересах України. Але не хочу забігати наперед, про такий план я не знаю", - додав Данилюк.

На запитання, чи він як секретар РНБО бачить загрозу нацбезпеці у тому, що Медведчук пройшов до парламенту, Данилюк відповів: "Зрозуміло, що Медведчук має чітку прокремлівську орієнтацію. Так, він буде мати можливість використовувати майданчик парламенту для того, щоб не просто там сидіти. Чи є це загроза? Так, це загроза. Але врешті-решт його обрали депутатом, Україна - демократична держава, тому треба вміти працювати і з такими викликами в парламенті. І не тільки в парламенті".

Як повідомляв УНІАН, главу політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука відсторонили від Мінського процесу.