Разумков прокоментував виступи нардепів російською / фото УНІАН

Разумков сподівається, що переконає російськомовних депутатів виступати лише українською мовою.

Як передає кореспондент УНІАН, про це лідер партії "Слуга народу" Дмитро Разумков повідомив на брифінгу, відповідаючи на запитання, чи продовжить він практику попереднього спікера Андрія Парубія, який вимикав мікрофон народним депутатам, які виступали російською мовою.

Він заявив, що сподівається, що все ж таки депутати новообраного парламенту будуть дотримуватися закону про регламент Верховної Ради і виступатимуть державною мовою.

Відео дня

“Я спробую зробити так, щоб мені не доводилося це робити (вимикати мікрофон - УНІАН)”, - зазначив Разумков.

Читайте такожРабінович довиступався: Разумков пригрозив вимикати мікрофон нардепам, які ігнорують українську

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 14 серпня, на засіданні Підготовчої депутатської групи народний депутат Вадим Рабінович взяв слово і почав говорити російською мовою. На це відреагувала Геращенко. "Я хочу нагадати шановному колезі пану Рабіновичу, що у нас вступив в дію закон про мову, і ми просимо Вас виступати українською мовою під час роботи нашої погоджувальної групи", - сказала вона.

На що Рабінович заявив: "Я хочу ответить представителю "Блока Порошенко": в законах этого не сказано".

У свою чергу Разумков зауважив, що Геращенко має рацію, оскільки виступи народних депутатів державною мовою передбачені законом про регламент Верховної Ради.

Після цього Рабінович почав вимагати, щоб йому повідомили, яким саме положенням регламенту передбачено обов’язок депутатів виступати українською мовою. Разумков йому відповів, що йдеться про ст. 2 пункт 3 регламенту ВР. Попри це Рабінович продовжив говорити російською.