Порушення порядку надання внесків НАЗК знайшло у звітах обох політичних сил / фото: УНІАН

Національне агентство з питань запобігання корупції конфіскує до держбюджету 448 тис. гривень внесків партій Олега Ляшка та Анатолія Гриценка через виявлені правопорушення у їхніх звітах.

Про це інформує прес-служба НАЗК.

Матеріали НАЗК щодо виявлених правопорушень у порядку надання внесків підтримали Херсонський і Вінницький міські суди.

Відео дня

Читайте такожНАЗК виявило недостовірну інформацію у деклараціях Кононенка і Філатова

Судді, зокрема, визнали винними в адміністративному порушенні кількох фізичних осіб, які перераховували внески для політичних сил Ляшка і Гриценка.

Згідно з постановою, на користь держави конфіскують 198 тис. гривень внесків "Радикальної партії" і 250 тис. гривень – "Громадянської позиції".

Як повідомляв УНІАН, Яків Смолій у деклараціях за 2015, 2016 та 2017 роки вніс недостовірні дані на суму понад 18,3 мільйонів гривень. Як встановило НАЗК, Смолій зазначив недостовірні відомості щодо вартості на дату набуття у власність частки трьох нежилих приміщень, доходу, нарахованого йому та дружині у вигляді процентів, не зазначив відомості стосовно наявності у дружини корпоративних прав. Крім того, не відобразив інформацію про низку земельних ділянок, які належать йому на праві власності, та кошти, розміщені ним та дружиною на банківських рахунках.