Наразі Юрій Гримчак перебуває в управлінні спеціальних розслідувань ГПУ / фото УНІАН

У Києві правоохоронці завершили обшук у квартирі заступника голови Міністерства з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака, якого затримали за підозрою в шахрайстві.

Про це повідомив адвокат Фелікс Кашарський, передає Радіо Свобода.

За словами дружини Гримчака Юлії, посадовця затримали близько 21:40, коли він вийшов до магазину. Вона стверджує, що вперше чує про хабар, який інкримінують її чоловіку. Жінка називає кримінальне провадження політичним замовленням.

Відео дня

За словами Юлії Гримчак, другий затриманий – її брат. Як зазначає "24 канал", його ім'я - Ігор Овдієнко.

Читайте такожГримчак затриманий при отриманні грошей від забудовника за вплив на управління Мінкульту - журналіст

Адвокат повідомив, що наразі заступник міністра перебуває "на Борисоглібській" (в управлінні спеціальних розслідувань Генпрокуратури на вулиці Борисоглібський в Києві).

Як повідомляв УНІАН, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак та його помічник у середу, 14 серпня, були затримані за отримання хабаря.

Одна зі статей, за якою Гримчака підозрюють у скоєнні злочину, - ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою, - карається позбавленням волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна).

Раніше дружина Юрія Гримчака на сторінці в Facebook повідомила, що прокурори проводять обшук у квартирі заступника міністра і хочуть його затримати.