За словами Разумкова, скасування недоторканності - одне із перших завдань партії / фото УНІАН

Лідер партії "Слуга народу" Дмитро Разумков розповів про те, як його політсила має намір стежити за дисципліною своєї фракції в новообраній Верховній Раді.

Про це він сказав інтерв’ю журналу "Новое время".

Читайте такожУ "Слузі народу" хочуть скасувати депутатську недоторканність та розширити перелік підстав для дострокового звільнення нардепів

Відео дня

Так, на запитання про те, що мають намір робити в партії "Слуга народу", якщо 5−10% нардепів фракції виявляться "людьми, не готовими до депутатської діяльності", Разумков відповів, що за порушення обов’язково будуть передбачені дисциплінарні заходи.

"Звичайно, наші депутати представляють український народ, і святих не буває. Але саме дисциплінарні заходи - це перше, з чого ми почнемо, і їх ми пропишемо законодавчо. Якщо ви не ходите на роботу, вас звільняють - чому з депутатом має бути по-іншому? Висувала їх саме партія "Слуга народу", і ми несемо за них відповідальність, у тому числі репутаційну", - зазначив він.

Водночас Разумков закликав оцінювати майбутніх депутатів за їхніми новими справами та вчинками. "Можу обіцяти, що ми зробимо так, що в парламенті не буде недоторканних", - запевнив очільник "Слуги народу".

Він додав, що його політсила має намір скористатися монобільшістю в Раді, аби в перші тижні її роботи ухвалити пакет дисциплінарних законопроектів, зокрема й закон про скасування депутатської недоторканності.

Разумков назвав зняття з парламентарів депутатського імунітету ще одним способом обірвати корупційні ланцюжки у Раді.

Як повідомляв УНІАН, представника президента у Верховній Раді, член партії "Слуга народу" Руслан Стефанчук заявив про намір політсили залучати громадян до розробки законопроектів.