"Слуга народу" хоче залучати народ до процесу обговорення законопроектів / УНІАН

У партії «Слуга народу» планують залучати громадян до розробки законопроектів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу заявив представника президента у Верховній Раді, член партії «Слуга народу» Руслан Стефанчук, коментуючи першочергові законодавчі плани майбутньої фракції у парламенті.

Читайте такожРазумков прокоментував петицію про скасування бюджетного фінансування партій

Відео дня

«Блок законодавчих ініціатив від «Слуги народу» перевалив за 300 законодавчих ініціатив. Там є різні напрацювання. Коли воно буде і в якому форматі — це питання дискусії у парламенті. У нас є першочергові закони, після цього є закони, щодо яких ми готові вступати у широку професійну дискусію, і є так звані закони на майбутнє. Це, як правило, великі закони кодифікацій, які потребують грунтовної розробки. Ми плануємо провести грунтовно систематизацію законодавства, щоб усі закони збити в кодекси, та запропонувати нову систему нормативно-правових актів, та прийняти закон про нормативно-правові акти, щоб у нас з’явилася правова абетка», - сказав він.

Також він додав, що народ України матиме можливість долучатися до обговорення законопроектів. «Ми готуємо зміни, за якими навіть народ України може стати ініціатором обговорення нормативно-правових актів», - наголосив Стефанчук.

Разом з тим він не вважає залучення народу до законотворчості популізмом. «У нас є стаття 5 Конституції, яка визначає, що вищим джерелом влади є народ. Але на сьогодні така ситуація, що народ єдиний, хто відділений від прийняття рішень у будь-який спосіб. Ми хочемо повернути це, і у нас є механізми, і ми їх обговорюємо. Але яким чином ми будемо це запроваджувати, це стане предметом дискусії, тому що нам треба врахувати і уроки «Брекзиту», та інші негативні референдуми, і зробити так, щоб народ України вчився бути відповідальним у своїй державі», - підкреслив Стефанчук.