15 серпня Гримчаку та його помічнику було повідомлено про підозру у шахрайстві / фото УНІАН

Підозрюваного у шахрайстві заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб (МінТОТ) Юрія Гримчака не будуть випускати з Чернігівського СІЗО попри помилки в ухвалі суду від 16 серпня.

Про це повідомила його адвокат Тетяна Матяш на сторінці в Facebook.

«У Чернігівському СІЗО сказали, що їм відомо, що в них інша особа, ніж зазначено в ухвалі, але є виправлення і вони набудуть скоро сили. Тому, наразі відпускати нікого не будуть, оскільки вони встановили, що й Михайлович і Миколайович народилися в один день в одному місці, тому є підстави вважати, що це одна й та сама людина», - написала вона.

Відео дня

Читайте такожСуд взяв під варту другого фігуранта у справі Гримчака

Як повідомляв УНІАН, 14 серпня правоохоронці затримали Гримчака і його помічника під час одержання 480 тис. доларів хабара.

За даними слідства, загалом затримані вимагали від підприємця 1,1 млн доларів за нібито сприяння у прийнятті рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави.

15 серпня Гримчаку та його помічнику було повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу. "Ці особи шляхом обману заволоділи чужим майном - грошовими коштами - в особливо великому розмірі", - пояснили в НАБУ.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

16 серпня Деснянський районний суд Чернігова призначив Гримчаку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у 6 млн грн.

При цьому у першій ухвалі переплутали по-батькові Гримчака, назвавши його Юрієм Михайловичем, а не Миколайовичем. Крім того, в ухвалі помилково зазначили захисника Гримчака. Адвокатом вказали Дмитра Мельника, а не Тетяну Матяш.

В результаті Деснянський районний суд Чернігова задовольнив заяву прокурора про виправлення помилки в ухвалі суду про обрання запобіжного заходу заступнику міністра з питань окупованих територій Юрія Гримчака.