Артем Ситник / REUTERS

Завтра у Сарненському районному суді Рівненської області відбудеться чергове засідання з розгляду адміністративного протоколу, складеного на директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника через недекларування ним відпочинку на одній із мисливських баз у Рівненській області.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

Читайте такожУ кабінеті заступниці Луценка виявили "прослушку"

Відео дня

«У вівторок, 20 серпня, о 9;00 у Сарненському суді Рівненщини відбудеться чергове засідання з розгляду адміністративного протоколу, пов’язаного із корупцією, складеного на директора НАБУ Артема Ситника через порушення ним обмежень при одержанні подарунків, а саме відпочинку на одній із мисливських баз у Рівненській області», - йдеться у дописі.

Сарган зазначила, що завтра суд має заслухати свідків сторони обвинувачення і сторони захисту.

Крім того, вона зазначила, що судове засідання відкрите, зокрема, і для ЗМІ.

Сарган додала, що Ситник має брати участь у засіданні за допомогою відеоконференцзв’язку з приміщення Солом’янського районного суду Києва.

Як повідомляв УНІАН, 10 травня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідчі ДБР встановили, що за відпочинок своєї родини та родини друзів Ситник не заплатив достатньо велику суму.

"У разі відсутності документальних спростувань, інформація про даний факт надійде до МВС для підготовки протоколу про корупцію. Бо коли чиновник отримує будь-які послуги, а хтось інший платить, наприклад, 100 тис. грн, то це називається неправомірна вигода. Пан Ситник мав би це показати у декларації як подарунок або ж краще заплатити сам", - заявив Луценко.

12 липня Сарган повідомила, що справу про елітний відпочинок Ситника передали до суду. У ГПУ тоді зазначили, що Ситник жодного разу не з'явився на допити у цій справі.

На трасі під Полтавою поліцейський вручав Ситнику протокол про вчинення корупційних дій.

6 серпня Ситник заявив, що сам заплатив 25 тис. грн за відпочинок на мисливській базі у Рівненській області. Він уточнив, що просив певну особу оплатити проживання на території угідь, але повернув їй кошти. "Чеки я, на жаль, не зберіг. На сьогоднішній день, якщо цитувати протокол, то моя провина полягає в тому, що він (особа, яка, за версією слідства, заплатила за відпочинок Ситника) заплатив за мене 25 тис. грн - 10 тис. по одному протоколу і 15 - по другому. Насправді, я дійсно просив винайняти мені житло, і в подальшому з ним розрахувався. Матеріальних претензій до мене не надходило. Чому були такі показання? Не знаю. Не знаю, що з ним там робили у прокуратурі», - сказав Ситник.