13 серпня Зеленський увільнив Безсмертного від виконання обов'язків представника України в ТКГ / фото УНІАН

Замість Романа Безсмертного Україну в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську представлятиме дипломат Валерій Гребенюк.

Як повідомляє Радіо Свобода, про це заявив спеціальний представник чинного голови ОБСЄ в Україні та в ТКГ посол Мартін Сайдік.

За його словами, 21 серпня політична підгрупа продовжувала обговорювати так звану «формулу Штайнмаєра», можливу амністію та проведення місцевих виборів на окупованій частині Донбасу.

Відео дня

Зазначається, що Гребенюк працював консулом України в США, був начальником консульсько-правового управління МЗС України, керівником Головної служби зовнішньої політики Секретаріату президента Віктора Ющенка, з 2008 до 2014 року обіймав посаду посла України в Південно-Африканській Республіці і за сумісництвом у Намібії, Замбії та Зімбабве. У 2014 році призначений дипломатичним радником Служби безпеки України.

Читайте такожУ Зеленського прокоментували звільнення Безсмертного

Як повідомляв УНІАН, 9 липня президент України Володимир Зеленський уповноважив Романа Безсмертного представляти Україну у робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи замість Олександра Моцика.

13 серпня Зеленський увільнив Безсмертного від виконання обов'язків представника України в ТКГ.

Безсмертний представляв Україну у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи з 2015 року. 28 квітня 2016 року він заявив, що вийшов зі складу політичної підгрупи ТКГ.