Замість параду держава виділить 300 мільйонів гривень на виплати премій військовослужбовцям / УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявив, що українці на День Незалежності мають повне право брати участь в тій ході, в якій хочуть.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив журналістам в рамках міжнародного ветеранського та волонтерського форуму в Києві.

«У нас є День Незалежності України, і це найголовніше, і немає альтернативи цьому дню і цій назві – це День Незалежності України», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожУ Києві на Хрещатику провели генеральну репетицію Ходи гідності (фоторепортаж, відео)

«Ми об’єднуємо Україну? Я гадаю, що це найголовніше – хочуть люди йти (на День Незалежності – УНІАН)? Вони повинні йти, тому що вони хочуть, це найголовніше – у нас відкрита країна», - додав президент.

Як повідомляв УНІАН, 9 липня президент Володимир Зеленський заявив, що замість параду на День Незалежності України держава виділить 300 млн грн на виплати премій військовослужбовцям.

Військовий парад на День Незалежності в Києві не відбуватиметься вперше з 2014 року.

30 липня керівник Офісу президента Андрій Богдан заявив, що на День Незалежності на Хрещатику в Києві замість військового параду відбудеться Хода гідності за участі військовослужбовців, ветеранів АТО, медиків, вчителів, спортсменів, дипломатів та волонтерів. За його словами, у ході візьмуть участь Зеленський та керівництво держави.

Також на День Незалежності представники ветеранських організацій, волонтери та Союз сімей загиблих героїв анонсували проведення альтернативного Маршу захисників України.