Ангела Меркель / REUTERS

Канцлер Федеративної Республіки Німеччина Ангела Меркель виступила за проведення переговорів між президентом України Володимиром Зеленським і президентом Російської Федерації Володимиром Путіним щодо урегулювання ситуації на Донбасі.

Про це Меркель заявила під час двосторонньої зустрічі з президентом Сполучених Штатів Америки Дональдом Трампом у рамках саміту "Великої сімки" у французькому місті Біарріц.

Читайте такожМеркель заявила про плани провести саміт "нормандської четвірки" найближчим часом у Парижі

Відео дня

"Я хочу бачити проведення переговорів між новим українським президентом Зеленським і російським президентом. Ми хочемо побачити прогрес щодо Мінських угод", - заявила Меркель і додала, що при президентстві Зеленського вже вдалося досягти невеликого поступу.

"І я думаю, ми повинні спробувати просунутися далі у найближчі декілька місяців. Я в будь-якому разі маю інтерес добитися урегулювання у цьому питанні. Це є великою проблемою, а ми маємо достатньо проблем у світі", - наголосила Меркель.

Як повідомляв УНІАН, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо та федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель висловили Україні підтримку та закликали її продовжувати йти шляхом реформ.