У МЗС нагадали Мілораду Додіку, що Крим - український / фото: facebook.com/ambassadeukraineenfrance

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку із висловлюваннями члена Президії Боснії і Герцеговини Мілорада Додіка щодо нібито належності тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим Російській Федерації.

Як повідомляється у переданому УНІАН коментарі МЗС України, про належність Криму РФ Додік заявив в інтерв’ю виданню «Русский репортер» 2 вересня.

Читайте такожКримський міст дедалі більше просідає, екологічні проблеми неминучі - соцмережі

Відео дня

«МЗС цінує офіційну позицію колегіальної Президії Боснії і Герцеговини щодо підтримки територіальної цілісності та суверенітету України і сприймає зазначені висловлювання члена Президії Мілорада Додіка як вираження його власного бачення ситуації», - наголосили в українському зовнішньополітичному відомстві.

З огляду на висловлений намір Додіка відвідати тимчасово окупований Російською Федерацією Крим, МЗС укотре заявляє, що поїздки іноземних посадовців до Криму без погодження з українською стороною є відвертим порушенням українського законодавства та міжнародного права, зокрема резолюції Генасамблеї ООН 68/262 від 27 березня 2014 року.

У зв’язку із зазначеною заявою та наміром Додіка відвідати тимчасово окуповану АРК до МЗС Боснії і Герцеговини надіслано ноту протесту.