Вищий антикорупційний суд отримав першу справу / фото: УНІАН

Спеціалізована антикорупційна прокуратура затвердила та направила до до Вищого антикорупційного суду перший обвинувальний акт.

Читайте такожСитник закликає колег з Вищого антикорупційного суду бути готовими до тиску (відео)

Як повідомляє прес-служба САП у Facebook, документ стосується екс-першого заступника гендиректора Державного науково-дослідного та проектного інституту титану, який звинувачується за ч. 2 ст. 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем).

Відео дня

«Відповідно до встановлених фактичних обставин справи впродовж 2012-2013 років службовець, зловживаючи службовим становищем, у змові з іншими особами забезпечив перерахування державним підприємством іноземній компанії (Британські Віргінські острови) 1,258 млн дол. США за роботи та послуги, які не надавались», – йдеться в повідомленні.

Під час досудового розслідування підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 7 червня 2018 року ухвалила президентський закон про Вищий антикорупційний суд. Законом встановлюється, що Вищий антикорупційний суд є постійно діючим вищим спеціалізованим судом у системі судоустрою України.

11 квітня цього року судді Вищого антикорупційного суду та Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду склали присягу. 7 травня судді ВАС обрали головою Вищого антикорупційного суду суддю Олену Танасевич, її заступником - суддю Євгена Крука.

Сьогодні, 5 вересня, ВАС почав здійснювати судочинство.

Президент Володимир Зеленський пропонує Верховній Раді зосередити Вищий антикорупційний суд виключно на справах топ-корупції. Це передбачено президентським законопроектом № 1025 "Про внесення зміни до закону України "Про Вищий антикорупційний суд (щодо початку роботи суду)", зареєстрованим у парламенті 29 серпня та визначеним главою держави як невідкладний.

Згідно з пояснювальною запискою до документу, початок роботи ВАС має завершити становлення системи антикорупційних органів в Україні.