Військовополонені моряки під час "суду" в РФ / REUTERS

Українські моряки під час полону в Росії займалися спортом, проводили час за читанням книг і освоювали кулінарні вміння.

Про це в інтерв'ю Крим.Реалії розповів адвокат моряків Микола Полозов.

Читайте такожСенцов має намір боротися за звільнення решти в'язнів Кремля

Відео дня

«Багато хто з них займалися спортом, ось, наприклад, Денис Гриценко, сидів один час з якимось сусідом по камері, дуже такою повною людиною, який крім як лежати і дивитися телевізор, не робив взагалі нічого. І він зрозумів, що, якщо буде існувати в такому ж режимі, швидко перетвориться в нього. Це для Дениса стало мотивуючим фактором, відповідно, він набрав собі пакети, навантажив їх якимось піском або чимось ще, і піднімав, одягав, бігав з ними, щоб навантаження було», – розповів Полозов.

Адвокат уточнив, що все це відбувалося в умовах камери або на прогулянці. «Хтось з моряків вчив іноземні мови, в «Лефортово» є бібліотека, їм надсилали ще якісь книги на іноземних мовах, підручники, щоб вони не втрачали час дарма. Наприклад, В'ячеслав Зінченко навчився в умовах слідчого ізолятора з допомогою кип'ятильника крутити шаурму. Він замовляв собі корж, йому передавали якісь овочі, він все це крутив, грів. І дуже непогано виходило. Хтось із моряків, по-моєму, Терещенко, отримавши в передачу перець болгарський і якусь м'ясну продукцію, ймовірно, це ковбаса або щось інше – в чайнику готував фарширований перець. У когось з моряків погано працював телевізор, і він з металевої вішалки антену для телевізора змайстрував. В «Лефортово» розваг мало, здійснюється годинна прогулянка, раз на тиждень банні процедури, решта часу – це перебування в камері, якщо не викликають на слідчі дії, не відбувається зустрічей з консулами або адвокатами або не вивозять в суд. Ми тоді постійно жартували, що зараз вони з пластикових пляшок і вішалок собі гелікоптер спорудять і полетять з цього «Лефортово», – згадав Полозов.