Нового главу Інституту виберуть за результатами конкурсу / фото УНІАН

Колишній глава Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович зазначив, що для нього звільнення не стало несподіванкою.

Про це він сказав в коментарі" Главреду.

"Дуже сподіваюся, що немає відкату назад, та перегляду рішень не буде. Від центрального органу виконавчої влади я отримав запевнення в тому, що Український інститут національної пам'яті збереже свій статус, а безпосередньо від прем'єр-міністра України Олексія Гончарука - запевнення в тому, що збережуться ключові напрями діяльності Інституту", - сказав В'ятрович.

Відео дня

При цьому В'ятрович зазначив, що для нього звільнення не стало несподіванкою.

Читайте такожХто такий Володимир В'ятрович та чим відомий скандальний декомунізатор

"Я чекав цього після переформатування Кабінету міністрів. Мав кілька зустрічей з прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком, з яким знайомий ще з часів Майдану. Власне, ми обговорювали, яким чином буде відбуватися моє звільнення з посади директора Українського інституту національної пам'яті, яке сталося сьогодні", - пояснив він.

Також В'ятрович не зміг відповісти, хто можливо буде його наступником.

"Відповідно, тільки за результатами конкурсу ми дізнаємося про те, хто займе цю посаду. Сподіваюся, що це буде людина, яка буде розуміти важливість політики відновлення та збереження національної пам'яті", - додав він.

У той же час В'ятрович вважає, що Лариса Ніцой, кандидатуру якої активно обговорюють у соцмережах, не є відповідним фахівцем для цієї посади.

"Не думаю, що Лариса Ніцой є фахівцем у тій галузі, що відповідає цій посаді. Вона скоріше є людиною, яка займається питаннями мови. Ми ж говоримо про інше - про національну пам'ять. А це те, що все-таки пов'язано з розумінням історії", - резюмував В'ятрович.

Володимира В'ятровича звільнили з посади голови Українського інституту національної пам'яті, яку він обіймав з 2014 року.