Володимир Зеленський та Дональд Трамп / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський заявив, що президент США Дональд Трамп не тиснув на нього під час телефонної розмови, яка відбулась 25 липня, стосовно розслідування, в якому фігурує син колишнього віце-президента США Джозефа Байдена Хантер.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на початку зустрічі з президентом США Дональдом Трампом на полях 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку.

Відповідаючи на запитання чи відчував він тиск під час розмови з Трампом щодо розслідування по відношенню до сина Джо Байдена, Зеленський сказав: «Я думаю, що ви все прочитали (мається на увазі стенограму телефонної розмови – УНІАН), я думаю ви прочитали текст. Я прошу пробачення, але я не хочу брати участь у демократичних відкритих виборах в США».

Відео дня

«Ви чули, я вважаю хорошу телефонну розмову, яка була нормальною. Ми говорили про багато речей. Я думаю, що ви це прочитали… ніхто на мене не тиснув», - підкреслив Зеленський.

Читайте такожРозшифровка розмови Трампа з Зеленським може бути неточною – Білий дім

Як повідомляв УНІАН, в оприлюдненій стенограмі телефонної розмови йдеться про те, що Трамп просив Зеленського вивчити справу проти сина колишнього віце-президента США Джозефа Байдена Хантера Байдена.

«Інша справа, щодо якої точиться багато розмов, - це син Байдена, що Байден зупинив судове переслідування, і багато людей бажають дізнатися про це. Тож, усе можливе, що ви зробите з генеральним прокурором, буде чудово. Байден ходив навколо і вихвалявся, що він зупинив судове переслідування. Тож, якщо ви зможете подивитися на це... Це звучить жахливо для мене», - йдеться у стенограмі.

При цьому Зеленський нібито пообіцяв, що після призначення в Україні нового генерального прокурора, ця справа буде вивчена, і що офіційний Київ буде працювати над цим розслідуванням.